Minner fra Spania 2019

Minner fra Spania 2019

7. september reiste 28 telepensjonister, 10 reisevenner og -leder Anne-Kari Ottem hos Vega Reiser til "Syden", Fuengirola på Solkysten i Andalucia.

Buss fra Sandnessjøen til Værnes tidlig på morran, og så forsinket fly til Malaga med ankomst rundt midnatt. Fint flyvær med måneskinn.
Buss til Monarque Fuengirola Park Hotel. Her bar det rett til køys.

Etter en deilig frokost i en flott spisesal møttes vi alle ved bassengkanten for orientering og brukte resten av dagen til å bli litt kjent i hotellet og byen.
Været var strålende, men dessverre litt for mye bølger til å bade i havet. Mange fine spiseplasser langs stranda med spennende matretter og billig drikke, godt øl til 1 Euro.

På dag 3 ble det busstur til Gibraltar, men ingen tur oppi fjellet da det var glemt å bestille småbusser, og ingen var ledige pga. stort cruiseskip på besøk. Men vi fikk kjøre toetasjes buss i trange gater, og vi koste oss med noe godt i en uterestaurant.

Dag 4 dro de fleste nordover til Nerja, mens noen ble med et annet selskap til Gibraltar for å kunne besøke grottene og apene i fjellet.
I Nerja kunne vi nyte utsikten fra Europabalkongen sammen med kon Alfonso XII og vandre omkring i gamlebyen. Så bar det videre til Motril der vi fikk lunsj fra ei kjempestor paellapanne, og selvfølgelig masse god vin.
Deretter besøkte vi en romprodusent, Ron Montero, og fikk et grundig foredrag i hvordan man lager brunsukker og rom. Prøvesmaking gjorde ikke stemningen i bussen hjem dårligere.

Siste utflukt gikk til Ronda som ligger på en fjellformasjon litt inne i landet. Mot vest var det 140 meter loddrett ned til flate marker og gårder. Over ei 120 m dyp fjellkløft var det for flere hundre år siden bygd ei imponerende steinbru. I Ronda finner man landets eldste tyrefekterarena. Flere steder kunne man høre dyktige klassiske gitarister som spilte utendørs.

En kikk inn i en katolsk kirke. Her er det ikke spart på dekorasjonene. Og Madonnaer og helgener er avbildet overalt.

Og etter alt dette skulle vi på vinsmaking i en nabobedrift. Det ble nesten i meste laget. Vi smakte på mye godt og hadde dårlig samvittighet for å slå ut resten i gulvsluken. Tilbake på hotellet om kvelden var det bare plass til litt dessert.

Nest siste dag koste vi oss mest på stranda og lokalt i byen. Været var perfekt og mange og tyve grader i havet. Men bare noen mil lenger nord var det uvær med flom.

Hjemturen ble spennende. Ville det gå fly i uværet? Vi fikk en lett frokost grytidlig på morgenen og kjørte til flyplassen i Malaga. Været var blitt bedre, men det ristet godt helt til vi kom over Nordsjøen. På Gardermoen ble det kluss med bagasjen så vi rakk ikke det planlagte flyet, men heldigvis var det plass til oss alle på neste fly. Ved ankomst Værnes var det jammen to av oss som sto uten bagasjen, men betjeningen sendte melding til Oslo, og under middagen på Scandic Hell kom bud med koffertene våre.
Neste dag, 15.9.2019 ble det buss hjem til Helgeland. Og vi var enige om at det hadde vært en trivelig og interessant tur.